Начин на приготвяне
На водна баня разтопяваме шоколада заедно с маслото, като разбъркваме до хомогенна смес. След като е готово оставяме да поизстине. Разбиваме яйцата със 100-те грама захар до бяла пяна, прибавяме пресятото брашно постепенно докато се получи гладка смес.
В отделен съд разбиваме 5-те белтъка с останалите 100 г захар на сняг. Получената смес се прибавя към тази с брашното и отново разбъркваме с миксер на по-бавни обороти. Постепенно изсипваме разтопения шоколад и сместа за нашето суфле е готова.
Вземаме формички за печене, намазваме ги с малко олио и какао да не залепнат. Изсипваме готовата смес в чашките, като гледаме да не ги пълним догоре. Печем на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за около 10-15 минути.