Домашно суфле

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71376104399
Домашно суфле
Снимка: Жулиета
1 / 3
30/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пекохме ги само 12 минути и няма да повярвате какво стана! Божествен вкус"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 320 г (с повече съдържание на какао)
  • масло - 250 г краве
  • брашно - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопяваме шоколада заедно с маслото, като разбъркваме до хомогенна смес. След като е готово оставяме да поизстине. Разбиваме яйцата със 100-те грама захар до бяла пяна, прибавяме пресятото брашно постепенно докато се получи гладка смес.

В отделен съд разбиваме 5-те белтъка с останалите 100 г захар на сняг. Получената смес се прибавя към тази с брашното и отново разбъркваме с миксер на по-бавни обороти. Постепенно изсипваме разтопения шоколад и сместа за нашето суфле е готова.

Вземаме формички за печене, намазваме ги с малко олио и какао да не залепнат. Изсипваме готовата смес в чашките, като гледаме да не ги пълним догоре. Печем на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: