Картофено суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Картофено суфле1 / 2
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Суфле за чудо и приказ, което гордо ще сервирате на трапезата си!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (5 големи картофа)
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • вода - 150 мл
  • кашкавал - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и се сваряват в подсолена вода. Сварените картофи се намачкват и към тях се прибавя настърганият кашкавал.

Загрейте олио в тиган и запържете двете супени лъжици брашно. Отделно смесете два жълтъка с киселото мляко и 150 мл вода, след което ги прибавете в тигана с запърженото брашно. Разбъркайте добре, изчакайте сосът да заври и го свалете от котлона.

Смесете го с картофите, добавете и наситнения магданоз. Разбийте с миксер двата белтъка на сняг и също ги прибавете към намачканите картофи. Подправете със сол и черен пипер на вкус и отново объркайте. Картофеното суфле се пече в предварително загрята фурна до 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
513
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анюр Ведов
Анюр Ведов
Хареса се дори и от децата! Точна рецепта! Едно допълнение: пече се около 30мин ;)
22.10.2020 20:59
Никола Игнев
Никола Игнев
Супер се получи, мерси за рецептата. Може и да не се запича в фурната, и един савет от мен - заменете кашкавалът със сирене - получава се много по-добре!
13.12.2011 21:10
1