Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле по селски

Свинско с кисело зеле по селски

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Свинско с кисело зеле по селски
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Ароматът на свинското със зеле веднага ще ви накара да се сетите за живота на село и вкусните гозби, които всеки ден се готвят там"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 600 г без кост
  • кисело зене - 1 зелка средна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • мас - 50 г
  • черен пипер
  • олио - 1 к.ч.
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо на по-малки парченца. Киселото зеле също нарежете на дребно.

Запържете свинските хапки в 1 к.ч. олио. Щом е готово, го махнете от котлона.

В друга тенджера сипете нарязаното зеле, отгоре добавете и месото заедно със сосчето от пърженето. После сипете още малко зеле.

Налейте една чаша топла вода в тигана, в който сте пържили месото. Налейте при свинското със зеле. Овкусете с къри и черен пипер. Добавете маста.

Долейте още топла вода, колкото да покрие зелето и варете, докато остане на мазнина.

Около 30 минути преди свинското с кисело зеле по селски да е готово, поръсете с 2 с.л. червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: