Начин на приготвяне
1. За тази мароканската питка с пиле Бастилия запържете бланшираните бадеми на тиган или в загрята до 150°C фурна, да станат светло кафяви. Отделете 10-тина броя за декорация, останалите блиндирайте, прибавете пудра захар и 1 лъжица разтопено масло. Смесете и оставете настрани.
1. В загрято олио запържете лука, чесъна и всички подправки, сол и черен пипер, запържете за кратко да пуснат миризма и прибавете нарязаното месо без кожа, магданоза, разбъркайте и пържете под капак около 5 минути. Налейте 200 мл вода, отново сложете капака и гответе на средна степен 45 минути.
3. Извадете месото от съда, оставете да се охлади, а в останалата течност прибавете яйцата, едно по едно с непрекъснато бъркане, за да се сгъсти добре и да се изпари течността, ако има повече течност, отцедете яйцата от нея. Охладеното месо почистете от костите, с пръсти наръсете с канела.
4. Загрейте фурната до 180°C. В тавичка с диаметър 30 см намажете с масло и наредете корите за баница в кръг, така че половината да излизат от ръбовете на тавата. Всяка кора намажете с масло. На дъното сложете още 2-3 кори, сипете отгоре месото, разпределете, покрийте със следващия слой кори, изсипете сместа с яйцата, подравнете и повторете стъпката с корите, сипете бадемите със захарта, подравнете, покрийте с 2-3 кори и похлупете корите, които са били отвън. Намажете с разбит жълтък, покрийте с още 1 или 2 кори, които трябва да подвиете отдолу под баницата, намажете с остатъка от маслото и още един жълтък.
5. Печете питата с месо в загрята фурна около 40 минути, внимавайте горната кора да не изгори, ако е необходимо, покрийте с хартия за печене.
6. Изпечената баницата с месо, поръсете с пудра захар, канела и бадеми.