Начин на приготвяне
В съд за смесване смесете финия грис, захарта, бакпулвера и солта.
Добавете маслото и разбъркайте с ръце или с дървена лъжица само докато сместа стане пясъчна консистенция и докато зърната се навлажнят.
Добавете 1/2 чаша мляко и разбъркайте, докато се образува тесто.
Тя трябва да е доста влажна, почти мокра. Ако е необходимо, добавете още мляко, за да постигнете тази консистенция.
Оформете тестото на топки с произволен размер и оставете тестото да почине за няколко минути.
Загрейте тигана на средно силен огън. Оваляйте топките в едър грис (ако ги използвате) и сплескайте всяка топка в диск или малко по-дебели, ако желаете.
Печете харчата на сравнително слаб огън, около 5 до 10 минути от всяка страна, докато плоският хляб стане блед до умерено златист на цвят.
Обърнете само веднъж и проверявайте периодично мароканския хляб.
Мароканската харча - марокански хляб е готов.