Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Полски черешов кейк

Полски черешов кейк

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Полски черешов кейк
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"С каква напитка ще поднесете този страхотен черешов пай?"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 1 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 170 г 3, 6%
  • череши - 1 ч.ч. без костилки
  • краве масло - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера. Добавете към него черешите без костилки. Поръсете ги с лъжица захар и оставете за 10 минути. Махнете ги от котлона, щом си пуснат сока.

В купа смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, захар и сода. Направете кладенче и в средата сипете киселото мляко, зехтина, яйцата. Разбийте до получаване на тесто с миксер.

Сложете тестото за пухкавия кекс с набрашнена и намазнена тава, отгоре сложете черешите, сипете и сока им.

Печете черешовия сладкиш на 180 градуса за 60 мин.

Полският черешов кейк е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: