Начин на приготвяне
Патладжаните срязваме на две по-дължина и посоляваме. Оставяме ги да си пуснат черния сок.
През това време почистваме и нарязваме на ситно лука, домата, чушката и моркова.
Патладжаните изплакваме и подсушаваме с помощта на лъжица.
В нагорещена мазнина си задушаваме нарязаните зеленчуци заедно с издълбания патладжан.
Добавяме сухите подправки.
Пълним патладжаните с плънката и ги подреждаме в правоъгълна тава, покриваме я с фолио е печем на 190°C около 40 минути.
Премахваме фолиото, слагаме по-няколко кубчета сирене, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме сочните пълнени патладжани.
Поднасяме безмесни пълнени патладжани, поръсени с пресен копър или магданоз.