Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва в марината

Печена пъстърва в марината

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598276
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Печена пъстърва в марината
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Печена пъстърва в марината търси чаша хубаво вино за добро приятелство на маса"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • сок от лимон - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/3 връзка
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 60 г, разтопено
  • морска сол - на вкус едра
  • черен пипер - свежо смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази сочна печена пъстърва в марината загрейте фурната на 250°C.

Магданоза и чесъна нарежете на ситно. Смесете всички съставки за маринатата.

Измитата и подсушена пъстърва подправете със сол и пипер и намажете отвън и отвътре с приготвената марината и я оставете за 2 часа на хладно.

В тавичка с хартия за печене на дъното, намажете с разтопено масло, сложете рибата, залейте я с останалата марината и печете 15-20 минути, докато леко почервенее. Времето за печене на рибата зависи от големината ѝ.

Извадете от фурната готовата печена пъстърва и сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: