Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с гъби и сметана

Свински кебап с гъби и сметана

Свински кебап с гъби и сметана
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Разговорите оставете за по-късно, сега се насладете на този свински кебап"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • олио - 6 с.л.
  • хималайска сол - овкусена
  • гъби - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • пурчини - 1 с.л. (сушени манатарки на прах)
  • прясна мащерка - 4 стръкчета
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сибирски лук - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки, слага се в дълбок тиган и се запържва в сгорещено олио.

След кратко разбъркване се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

Свинският кебап се поръсва с овкусена хималайска сол, пресни листенца мащерка и се оставя да се готви, като периодично се разбърква.

Когато свинското с гъби са почти готови, се прибавят счуканите скилидки чесън и сушените пурчини.

Малко след това се налива готварската сметана, а след около пет минути свинският кебап е готов.

Сервира се свински кебап с гъби и сметана поръсен с нарязан на дребно сибирски лук или перца зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: