Начин на приготвяне
Този поридж е идея за ароматна и полезна закуска, която ще ви засити и зареди с енергия за едно добро начало на деня.
Овесените ядки, които ще използвате за рецептата за овесената каша, могат да бъдат цели зрънца или да бъдат филирани.
Бадемите се натрошават на едро в бендер или се кълцат на ръка върху кухненска дъска.
Две от ябълките се обелват, почистват и настъргват на едро ренде. Поръсват се със захарта и подправките - куркума, индийско орехче и кардамон. Ако не обичате някоя от тях - пропуска се или се слага по-малко количество.
Ароматизираните и леко подсладени настъргани ябълки се поставят на умерен огън за 5 минути и се бъркат често.
Добавят се овесените ядки и бадемовото мляко и полезната закуска се вари 10 минути (при филираните ядки времето се съкращава, тъй като омекват много по-бързо).
Сипват се половината бадеми, разбърква се и се разпределя в купички.
Поридж с овесени ядки, ябълки и бадеми се поднася топла, поръсена с останалите бадеми и фино нарязани парченца от третата останала ябълка.