Начин на приготвяне
Каймата се сипва в дълбока купа, добавя се нарязан ситно лук, може и настърган на ренде.
Чуква се яйцето, прибавете нарязан магданоз, сушена чубрица, кимион, черен пипер.
Ако каймата е от магазин, няма нужда от сол, тя си има.
Прибавя се галета и намокрен с вода и отцеден бял хляб.
С ръце се омесва много добре и оформяме еднакви кръгли кюфтета, които леко се сплескват и нареждат върху хартия за печене.
Отгоре намажете с четка с олио и печете в загрята фурна 180 -200°C около 25-30 минути, като последните 5 минути изключвате вентилатора.
Сервирайте кюфтетата на фурна с подходяща салата.
Чудесни за обяд или вечеря са тези класически печени кюфтета на фурна.
Добър апетит!