Печени зеленчуци в плик

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Печени зеленчуци в плик
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
19/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
56 мин.
Порции
4
"Това е истински избор от зеленчуци - за всекиго по нещо"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • червени пиперки - 1 бр.
  • зелени пиперки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • картофа - 2 - 3 бр., по - малки
  • чери домати - около 100 грама, 5 - 6 бр.
  • грах - около 200 грама, от консерва или замразен
  • магданоз - ⅓ - ½ връзка
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, тиквичката и по желание патладжан се обелват.

Нарязват се заедно с гъбите на по-едри кубчета.

Морковите се нарязват на кръгчета или полукръгчета.

Пиперките се нарязват напреки на ленти.

Лукът по желание се нарязва на много тънко.

Чери доматите се нарязват на половинки.

Магданозът се наситнява.

Всички зеленчуци се смесват в стъклена купа, където се поръсват с подправките, добавя се малко олио и се разбърква добре.

Смесените зеленчуци се изсипват в плик за печене.

Пликът се завързва, с вилица или нож се пробиват 2-3 дупчици отгоре и се слага в тава.

Налива се съвсем малко вода в тавата, за да не залепне пликът.

Зеленчуците на фурна се пекат се в предварително загрята фурна на около 180°C до готовност на всички печени зеленчуци в плик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: