Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Спагети»Ньоки с червен сос и телешко

Ньоки с червен сос и телешко

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k983
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ньоки с червен сос и телешко
Снимка: Lenka
1 / 4
19/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Как мислите - какво вино върви с тези ньоки с червен сос и телешко месо?"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 бр., корен
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • червено вино - 200 мл
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • домати - 1 бр. консерва белени
  • магданоз
  • червен пипер
  • ньоки - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в олио.

През това време нарежете моркова и прибавете към лука, след което нарежете и чесъна и прибавете на котлона да се задушава.

Прибавете и целината нарязана на ситно.

Нарежете телешкото месо на кубчета и прибавете към зеленчуците. Прибавете червения пипер и разбъркайте.

Задушавайте няколко минути и сипете червеното вино, доматите, малко вода и бульона.

Оставете да се готви половин час соса за паста и преди края прибавете нарязания магданоз и разбъркайте.

Сварете ньоките и смесете със соса.

Ньоките с червен сос и телешко месо сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нетипично за българската кухня, но пък вкусно
19.06.2021 16:24