Телешко с домати и червен лук

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Телешко с домати и червен лук
Снимка: Румяна милчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ароматно телешко по любимата ни рецепта, със сосче, което може да отопите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 800 г консерва, нарязани на кубчета
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зелена чушка - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 вр. нарязан на ситно
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на средно големи парчета. Слагаме го да се свари за около 20 мин.

Изваждаме го и в тиган слагаме маслото и запържваме месото на слаб огън за около 10-15 мин, като бъркаме да не загори.

След това към него прибавяте и лука, нарязан на по едро, и пържим още 5-6 мин.

Зелената чушка нарязваме на ситно и ако случайно доматите от консервата са по едри, ги пуснете в блендера за много малко, но не да станат на пюре.

Прибавяме ги към месото, намаляваме котлона и покриваме с капак. Оставете да се готви около 25 мин.

След това добавяме чесънът, който минаваме през преса, и всички подправки.

Покрийте с капак и оставете още 10 мин.

Сервирате веднага, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: