Телешко с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешко с гъбен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
225 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
305 мин.
Порции
4
"Крехко и ароматно телешко, споделено с приятели"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 460 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • печурки - 175 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 мл
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го сложете в тенджера, залейте със студена вода и кипнете. Добавете нарязаните лук, праз, моркови и пипер. Кипнете отново, намалете огъня и варете, докато месото омекне.

Извадете свареното месо. Разтопете маслото и запържете брашно. Прибавете бульона от варенето и кипнете соса.

Добавете гъбите и варете още 15-тина минути. Разбийте млякото с жълтъка и сметаната и прибавете половината към горната смес.

След като получите хомогенна смес, прибавете и останалото мляко. Не позволявайте сосът да кипне. Сервирайте месото, полятото с гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: