Начин на приготвяне
Накиснете боба за 12 часа в студена вода.
След като измине времето, го измийте, сложете в достатъчно дълбика тенджера покрийте с вода и кипнете.
Изхвърлете водата, върнете отново боба в тенджерата и налейте около 1 литър вода.
Сложете на котлона, когато водата заври, добавете ситно нарязания лук, морков и селъри.
Посолете и сварете чорбата до готовност на боба.
В тиган излейте зехтина. Добавете смлените домати и запържете за около 10 мин. Поръсете с червения пипер.
Изсипете доматите в боб чорбата.
Оставете да поври още около 5 мин.
Отстранете тенджерата от котлона и поръсете със ситно нарязани розмарин и салвия.
Да ви е сладко с тази боб чорба със средиземноморски подправки!