Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на кубчета.
Обелете картофите, измийте ги и нарежете на ситно, същото направете с магданоза, пащърнака, целината и моркова.
В загрят зехтин запържете лука, месото и задушавайте 15 минути. Налейте 2 литра вода, прибавете картофите, моркова, магданоза, пащърнака и целината. Разбъркайте добре, прибавете дафиновия лист.
Похлупете и варете любимата телешка супа, докато зеленчуците и месото не се сготвят.
За запръжката: В чиния сипете 2 с.л. брашно и червения пипер, залейте с много малко вода (колкото да може да се разбърка). Сложете в тенджера, бъркайте непрекъснато. Гответе 15 минути.
Свалете от котлона и подправете на вкус (посолете и прибавете сухи подправки). Оставете да отстои 15 минути.
Жълтъците разбийте с миксера, прибавете сметаната и 1 черпак от бульона на телешката чорба. Разбъркайте добре, за да не стане на парцалчета.
Сипете в тенджерата с непрекъснато бъркане около 2 минути.
Сервирайте вкусна телешка супичка!
Да ви е сладко