Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Вкусна телешка супичка

Вкусна телешка супичка

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Вкусна телешка супичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Разнообразете своето меню с тази много вкусна телешка супа в балкански стил - както всички обичаме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г (от бут)
  • олио - на око
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • целина - 1 корен
  • пащърнак - 1 корен
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус на зърна
  • сухи подправки - на вкус
  • вода - 2 л
  • За запръжката
  • жълтъци - 1 бр.
  • сметана - 100 мл за готвене
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на кубчета.

Обелете картофите, измийте ги и нарежете на ситно, същото направете с магданоза, пащърнака, целината и моркова.

В загрят зехтин запържете лука, месото и задушавайте 15 минути. Налейте 2 литра вода, прибавете картофите, моркова, магданоза, пащърнака и целината. Разбъркайте добре, прибавете дафиновия лист.

Похлупете и варете любимата телешка супа, докато зеленчуците и месото не се сготвят.

За запръжката: В чиния сипете 2 с.л. брашно и червения пипер, залейте с много малко вода (колкото да може да се разбърка). Сложете в тенджера, бъркайте непрекъснато. Гответе 15 минути.

Свалете от котлона и подправете на вкус (посолете и прибавете сухи подправки). Оставете да отстои 15 минути.

Жълтъците разбийте с миксера, прибавете сметаната и 1 черпак от бульона на телешката чорба. Разбъркайте добре, за да не стане на парцалчета.

Сипете в тенджерата с непрекъснато бъркане около 2 минути.

Сервирайте вкусна телешка супичка!

Да ви е сладко

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: