Начин на приготвяне
В купа сложете яйцето и бялата захар.
Разбийте с миксер до пухкав крем, след което добавете рикотата и олиото.
Бъркайте с лъжица, докато получите кремообразна смес.
Пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и ванилията.
Прибавете го към течната смес на порции.
Добавете половината от черешите почистени от костилките.
Застелете форма 16 см с хартия за печене.
Изсипете сместа, а отгоре наредете останалите череши.
Поръсете ги с 1 суоена лъжица кафява захар.
Изпечете сладкиша с череши на 180°C в предварително загрята фурна за около 35 мин.
Готовия сладкиш с рикота охладете на решетка и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко с този мини сладкиш с череши и рикота!