Манго чътни

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Манго чътни3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Ако все още не сте опитали манго чътни, крайно време е - идеално е за пилешко, пуешко и дори другите видове месо"

Необходими Продукти

  • манго - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 30 г, захаросан
  • захар - 100 г
  • оцет - 150 мл от бяло вино
  • ябълков сок - 150 мл
  • люти чушки - 1 бр. сушени
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете мангото и го нарежете на парчета.

Сложете нарязаните лук и чесън, манго, сок и оцет в тенджерата. Сложете на котлона да къкри на слаб огън.

Нарежете фино захаросания джинджифил и лютия пипер, след което го добавете към тенджерата.

След това посолете всичко. Оставете го да се готви половин час.

С помощта на миксер разбийте сместа, доколкото е възможно.

Така вкусното чътни трябва да къкри още 15 минути.

Тъй като не се използва толкова често, поставете манго чътни в малки стерилизирани буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: