Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен свински черен дроб с лук

Задушен свински черен дроб с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушен свински черен дроб с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приготвянето на свински дроб е истинско изкуство и не е по силите на всеки, но с тази рецепхта за задушен свински черен дроб с лук просто няма как да сбъркате"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • лук - 2 глави
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 150 мл
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 150 мл течна
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива много добре със студена вода, ципите се отстраняват. Нарязва се на едри кубчета и се оставя настрана.

Лукът се реже на ситно. Запържва се в загрято олио до златисто на среден огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се черният дроб, разбърква се, похлупва се с капак и се оставя да се задушава на минимална мощност за 10 минути.

Добавя се сметаната, солта и черният пипер и ястието се задушава още 10 минути.

Добавя се брашното, разбърква се добре и се задушава още 5-6 минути. Сервира се, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Задушеният свински черен дроб с лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Вкусно и полезно
23.05.2023 11:48
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Полезен е черният дроб за кръвта.
19.05.2016 20:44
1