Начин на приготвяне
За кората:
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар, добавете киселото мляко, олиото, разбъркайте, след което изключете миксера. Смесете брашното, смесено с бакпулвер и леко комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.
Застелете средно голяма тава с хартия за печене и изсипете приготвената смес. Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 30 минути.
Извадете готовата кора от фурната и оставете да се охлади.
За първия пълнеж:
Поставете малините в тенджера, залейте ги с вода (колкото да се накиснат), сложете тенджерата на котлона и варете, докато малините се сгъстят (около 15 минути). Свалете от котлона, оставете да се охлади, след това, докато е още хладка, изсипете върху охладената кора и оставете да се охлади добре.
През това време пригответе другия пълнеж:
Изсипете 400 мл мляко в тенджерата, добавете захар и я сложете на огъня да заври. Разбийте с вилица жълтъците, добавете пудинга, 100 мл мляко, разбъркайте и гответе във врящо мляко.
Когато придобие необходимата плътност, свалете тенджерата от котлона и я изсипете върху първия пълнеж толкова горещ.
Оставете да се охлади добре. Разбийте сметана според инструкциите от плика, намажете вкусния плодов сладкиш.
Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете.
Съвет: Измерете маслото и брашното с чаша кисело мляко от 180 мл.