Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с малини с два пълнежа

Плодов сладкиш с малини с два пълнежа

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Плодов сладкиш с малини с два пълнежа
Снимка: Veca
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Просто, сочно, вкусно ... направо направете този плодов сладкиш с малини с два пълнежа и ни поканете да опитаме!"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • ванилова захар - 20 г
  • кисело мляко - 180 г
  • олио - 1 чаша
  • брашно - 3 чаши
  • бакпулвер - 10 г
  • За първия пълнеж
  • малини - 400 г
  • вода - според нуждите
  • За втория пълнеж
  • мляко - 500 мл
  • ванилов пудинг - 10 г
  • яйчни жълтъци - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • декорация
  • разбита сметана - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кората:

Разбийте с миксер яйцата, захарта и ваниловата захар, добавете киселото мляко, олиото, разбъркайте, след което изключете миксера. Смесете брашното, смесено с бакпулвер и леко комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.

Застелете средно голяма тава с хартия за печене и изсипете приготвената смес. Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 30 минути.

Извадете готовата кора от фурната и оставете да се охлади.

За първия пълнеж:

Поставете малините в тенджера, залейте ги с вода (колкото да се накиснат), сложете тенджерата на котлона и варете, докато малините се сгъстят (около 15 минути). Свалете от котлона, оставете да се охлади, след това, докато е още хладка, изсипете върху охладената кора и оставете да се охлади добре.

През това време пригответе другия пълнеж:

Изсипете 400 мл мляко в тенджерата, добавете захар и я сложете на огъня да заври. Разбийте с вилица жълтъците, добавете пудинга, 100 мл мляко, разбъркайте и гответе във врящо мляко.

Когато придобие необходимата плътност, свалете тенджерата от котлона и я изсипете върху първия пълнеж толкова горещ.

Оставете да се охлади добре. Разбийте сметана според инструкциите от плика, намажете вкусния плодов сладкиш.

Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете.

Съвет: Измерете маслото и брашното с чаша кисело мляко от 180 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: