Бърз плодов сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бърз плодов сладкиш1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Мостри от бързия плодов сладкиш, сготвен по тази рецепта, може да изпращате на адреса на редакцията без ограничения"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилии - 1 бр.
  • ябълки - 800 г, (круши или дюли)
  • захар - 100 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В суха купа размесваме добре гриса, пудрата захар, бакпулвера и ванилията.

Измиваме, обелваме и настъргваме на едро плодовете, разбъркваме ги със захарта и канелата.

Намазваме тавичка с масло и слагаме пласт с дебелина 1 см. от сухата смес.

Върху него с ръка нахвърляме от плодовата смес.

Така се редуват двете смеси, като най-отгоре се оставя суха смес.

Покриваме с нарязаното на малки парченца масло, като го разпределяме равномерно по цялата повърхност.

Печем до зачервяване във фурна на 180 градуса.

След като изстине, ябълковият сладкиш се нарязва и поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: