Начин на приготвяне
Слагаме маята да втаса в леко затопленото мляко, заедно със захарта и една супена лъжица от брашното.
В купа пресяваме брашното. Замесваме тестото с половината от брашното. Останалата част добавяме при доомесването, толкова, колкото поеме. Смесваме половината брашно, солта, едното яйце и шупналата мая - започваме да месим - може да ползвате и миксер с приставка за тесто. Добавяме разтопеното масло и още от брашното, докато получим хубаво, меко, но не лепнещо тесто.
Оставяме тестото да втаса за около 30 мин. на топло.
Разделяме тестото на четири части. Всяка част разточваме на лист - правоъгълен или кръг. Изрязвате триъгълници. Всеки триъгълник цепвате в основа - така по-лесно ще завивате кифличките. Слагаме от плънката - аз правя половината със сирене, а другата - с мармалад.
Завиваме ги и ги нареждам в плоска тава на разстояние една от друга върху хартия за печене. Оставяме ги на топло да втасат още веднъж.
Преди да ги пъхнем да се пекат ги намазваме с разбитото яйце. Печем на около 180 градуса с вентилатор, докато се зачервят.
Когато са готови, сладките кифлички, поръсваме обилно с пудра захар.