Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с гъби, картофи и сметана на фурна

Пилешки дробчета с гъби, картофи и сметана на фурна

Пилешки дробчета с гъби, картофи и сметана на фурна
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • печурки - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • готварска сметана - 250 м
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате дробчетата и ги режете на плловинки. Режете лука на полумесеци.

Гъбите почиствате с кухненска хария или съвсем леко обелвате най-горния слой, защото ако решите да ги измиете ще поемат много вода и така вместо да се опекат, те ще станат варени.

Тях, както и картофите, почистени и измити, режете на кубчета. В тава слагате олиото, дробчетата, лука, гъбите и картофите.

Подправяте с изброените подправки, обърквате и слагате тавата, покрита с алуминиево фолио, в загрята на 250 градуса фурна.

Пече се 45-50 минути, като на половината време добавяте и готварската сметана, разбърквате много внимателно и отново връщате в фурната.

Печете до изтичане на указаното време или до готовност! По ваше желание накрая може да махнете фолиото и да оставите ястието леко да се запече.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: