Начин на приготвяне
Измивате дробчетата и ги режете на плловинки. Режете лука на полумесеци.
Гъбите почиствате с кухненска хария или съвсем леко обелвате най-горния слой, защото ако решите да ги измиете ще поемат много вода и така вместо да се опекат, те ще станат варени.
Тях, както и картофите, почистени и измити, режете на кубчета. В тава слагате олиото, дробчетата, лука, гъбите и картофите.
Подправяте с изброените подправки, обърквате и слагате тавата, покрита с алуминиево фолио, в загрята на 250 градуса фурна.
Пече се 45-50 минути, като на половината време добавяте и готварската сметана, разбърквате много внимателно и отново връщате в фурната.
Печете до изтичане на указаното време или до готовност! По ваше желание накрая може да махнете фолиото и да оставите ястието леко да се запече.
Да ви е сладко!