Начин на приготвяне
Отделете в купа жълтъците, прибавете 1/2 ч.ч. захар и разбийте с миксера на пяна. Прибавете желатина, брашното, ванилията и 1 ч.ч. студено прясно мляко. Разбийте отново с миксера.
Затоплете на огъня останалото мляко и налейте на тънка струя яйчената смес, като непрекъснато бъркате, до като се вари кремът. Оставете кремът да се охлади.
През това време разбийте на сняг 6–те белтъка с 1 ч.ч. захар и 2–3 капки оцет и го прибавете към изстиналия крем. Смесете внимателно двата крема.
На дъното на всяка чаша поставете по 1 ч.л. сладко от ягоди. Залейте с част от крема, подредете ред бисквити и налейте още крем, подредете втори ред бисквити и завършете с още един пласт крем.
Накрая украсете със сладко от ягоди и шоколадови пурички. Поставете чашите в хладилника, за да се желира крема.
Този десерт би бил чудесен завършек на всяко празнично събитие.