Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Крем за специален повод

Крем за специален повод

Крем за специален повод
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Този десерт би бил чудесен завършек на всяко празнично събитие"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • желатин - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 1 пакетче
  • оцет - 2 - 3 капки
  • бисквити - 1 пакет Роден край с какао
  • конфитюр - мармалад от ягоди
  • пурички - шоколадови, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете в купа жълтъците, прибавете 1/2 ч.ч. захар и разбийте с миксера на пяна. Прибавете желатина, брашното, ванилията и 1 ч.ч. студено прясно мляко. Разбийте отново с миксера.

Затоплете на огъня останалото мляко и налейте на тънка струя яйчената смес, като непрекъснато бъркате, до като се вари кремът. Оставете кремът да се охлади.

През това време разбийте на сняг 6–те белтъка с 1 ч.ч. захар и 2–3 капки оцет и го прибавете към изстиналия крем. Смесете внимателно двата крема.

На дъното на всяка чаша поставете по 1 ч.л. сладко от ягоди. Залейте с част от крема, подредете ред бисквити и налейте още крем, подредете втори ред бисквити и завършете с още един пласт крем.

Накрая украсете със сладко от ягоди и шоколадови пурички. Поставете чашите в хладилника, за да се желира крема.

Този десерт би бил чудесен завършек на всяко празнично събитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: