Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на пяна и на два пъти се добавя захарта, бие се до лъскав и стегнат крем, добавя се нишестето и се разбива на ниски обороти за кратко.
Готовата смес се изсипва върху хартия за печене в тавата на фурната и се наръсва с филирани бадеми, пече на 150 градуса за 30 мин.
Готовият белтъчен блат се обръща върху хартия и се намазва с крем.
Сметаната се разбива до меки връхчета и се добавя маскарпонето.
Разбива се за кратко и се добавя пастата от шамфъстък.
Върху крема сложих и сладко от малини.
Блатът се навива на руло и готовото сладко руло се украсява по избор.
Поднасяме меренг рулото за специален повод с усмивка.
Източник: Стояна Чанова - Кулинарна мрежа