Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Лава кейк с черен и бял шоколад

Лава кейк с черен и бял шоколад

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Лава кейк с черен и бял шоколад
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
6
"Изкушение, на което трудно се устоява!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • екстракт ванилия - 1 к.л.
  • ром - 1 к.л.
  • шоколад - 170 г, с 85% какао
  • бял шоколад - 70 г
  • маргарин - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маргарина на водна баня заедно с черния шоколад.

Отделно разбийте яйцата със захарта, прибавете ванилията и рома. След това сипете брашното и бъркайте докато сместа не се получи малко по-гъста от смес за палачинки.

Прибавете разтопения шоколад и продължете да бъркате докато сместа не стане хомогенна.

Сипете във формички за мъфини до половината и по средата сложете от белия шоколад, долейте отгоре с още от сместа.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете да се пече 9 минути.

Сервирайте суфлето със сладолед.

Лава кейкът с черен и бял шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: