Начин на приготвяне
В хладка вода натрошете маята, добавете захарта и разбъркайте на каша с 2 с.л. брашно.
Оставете да шупне за 10 минути и после активираната мая я сипете в кладенчето на брашното.
Прибавете разтопено масло/ мас, киселото мляко, сол и яйцата, като отделите един жълтък за намазване отгоре.
Замесете средно меко тесто, покрито с фолио го оставете да втаса за 30-40 минути.
Смесете в купа натрошено сирене и настърган кашкавал, плънката е готова.
Втасалото тесто разделете на 8-10 части. Всяка част разточете на елипса, сложете от плънката в средата и навийте като рогче.
Наредете ги в тава върху хартия за печене.
Оставете да почине тестото за 20-30 минути, намажете с разбит жълтък с 1-2 с.л. вода.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20-30 минути.
Извадете и покривате с кърпа за 5 минути. Добър апетит!
Рогчетата с чуден пълнеж са готови.