Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като пресяваме брашното със сито. Слагаме олио и копър, добре разбъркваме. Правим кладенче в средата и добавяме олиото.
Водата я затопляме и слагаме захарта, разбъркваме, за да се разтопи, и добавяме маята, разбъркваме и тя да се разтвори.
На няколко порции добавяме маята към брашното и замесваме не лепкаво тесто.
Оставяме го да втаса на топло, за целта аз го слагам във фурната на 70-80 градуса и го завивам с кърпа.
Нарязваме си маслините на ситно, кренвирша - на малки кубчета, натрошаваме сиренето, а топеното сирене на две.
След като удвой обема си, го премесвам със мазани с олио ръце и разделям тестото на 5, 7 или 9 топки, в зависимост колко големи искате да бъдат.
Разточваме всяка една от топките на правоъгълник слагаме от едната стана маслини, кренвирш, топено сирене или сирене и завиваме до половината, другата половина нарязваме на ленти и донавиваме. Стават рогчета с резки.
Намазваме с олио тавичката и я поръсваме с брашно. Нареждаме ги и ги оставяме да се надуят/втасат.
Печем на 180-190 градуса за около 30-35 мин.