Начин на приготвяне
Смесваме в голяма купа рендосаните кашкавал и сирене, разтопеното краве масло, киселото мляко, содата за хляб и солта.
Разбъркваме добре сместа и я прибавяме в кладенче, направено в пресятото брашно. Замесваме меко тесто.
Поставяме тестото в купа, която покриваме с фолио и оставяме в хладилник за един час.
Изваждаме го от хладилника и го разделяме на 20 малки топки.
Всяка топка разточваме с форма на елипса. Слагаме плънката от натрошено сирене в долната част на елипсата и навиваме като рогче.
Нареждаме рогчетата в предварително намазнена и набрашнена тава.
Разбиваме в купичка жълтъка с двете супени лъжици олио и намазваме с четка рогчетата.
Печем рогчетата с пълнеж от сирене в предварително загрята на 180°С фурна до готовност (20-25 минути).
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за рогчета, нашите вкусни сиренки или тези пухкави кифлички със сирене.
Коментари