Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Апетитни рогчета с пълнеж от сирене

Апетитни рогчета с пълнеж от сирене

Rositsa BoyadzhievaRositsa Boyadzhieva
Новак
7651613
Апетитни рогчета с пълнеж от сирене
Снимка: Rositsa Boyadzhieva
1 / 3
15/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Една камара пухкави рогчета за закуска или за всеки пикник навън"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 250 г/разтопено/
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • сирене - 150 г /натрошено /
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 2 с.л. за намазване на омесените рогчета преди печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в голяма купа рендосаните кашкавал и сирене, разтопеното краве масло, киселото мляко, содата за хляб и солта.

Разбъркваме добре сместа и я прибавяме в кладенче, направено в пресятото брашно. Замесваме меко тесто.

Поставяме тестото в купа, която покриваме с фолио и оставяме в хладилник за един час.

Изваждаме го от хладилника и го разделяме на 20 малки топки.

Всяка топка разточваме с форма на елипса. Слагаме плънката от натрошено сирене в долната част на елипсата и навиваме като рогче.

Нареждаме рогчетата в предварително намазнена и набрашнена тава.

Разбиваме в купичка жълтъка с двете супени лъжици олио и намазваме с четка рогчетата.

Печем aпетитни рогчета с пълнеж от сирене в загрята на 180°С фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: