Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Три вида бяла риба със зеленчуци на скара

Три вида бяла риба със зеленчуци на скара

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Три вида бяла риба със зеленчуци на скара
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Всичко, което трябва да направите, е да изберете правилното вино и вечерята е готова ="

Необходими Продукти

  • бяла риба - 3 бр. (по ваш избор)
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • рукола - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Накълцайте чесъна, мащерката, магданоза.

Добавете нарязаните подправки в купата, добавете меда, лимоновата кора, солта и масло и разбъркайте.

Разстелете марината отвътре и отвън и поставете върху лист за печене. Изсипете останалата марината върху рибата и сложете парче масло върху всяка риба.

Почистете зеленчуците и ги нарежете, след което ги изпечете на грил тиган.

Печете рибата във фурната на 180 градуса за 30 минути.

Сервирайте с рукола и зеленчуците на скара.

Трите вида бяла риба със зеленчуци на скара е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: