Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сачове»Сач с три вида свинско и зеленчуци

Сач с три вида свинско и зеленчуци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k13k7k11k13
Сач с три вида свинско и зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
07/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"За всички любители на месото - сач с цели 3 вида свинско и малко зеленчуци за разкош"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • свинска кайма - 500 г
  • свински ребра - 3 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 2 червени
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • червено вино - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата със солта, черния пипер, кимиона и чубрицата. След като е готова, оформяме кюфтета, които оставяме настрана.

Измиваме и нарязваме свинското месо на хапки.

Овкусяваме и него с подправките - чубрица, черен пипер и червен пипер. Ребърцата и тях със същите подправки.

Лука, праза и морковите почистваме и нарязваме на кръгчета.

Картофите почистваме и нарязваме на по-едро, както и червените чушки.

На сача най-отдолу сипваме олиото и разпределяме лука, праза, картофите, червените чушки и морковите.

Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Отгоре подреждаме вече овкусените ребра и нарязаното месо.

Изливаме виното и поставяме във фурната.

Отгоре покрих с фолио, но ако имате капак, може да поставите и него.

Поставяме във фурната и я включваме на 200 градуса, като печем за около час.

След това, премахваме фолиото или капака, поставяме кюфтетата и отново връщаме във фурната.

Печем Сача с три вида свинско и зеленчуци до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: