Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци с три вида сос

Зеленчуци с три вида сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Зеленчуци с три вида сос1 / 2
10/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Сос 1
  • майонеза - 1 ч.ч
  • чесън - 1 скилидка
  • бял пипер - на вкус
  • Сос 2
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • оцет - 3 с.л., балсамов
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • Сос 3
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр, изцеден на сок
  • лук - 2 стръка, зелен на ситно
  • За сервиране
  • чери домати - 300 г
  • лук - 150 г, зелен
  • резене - 200 г
  • целина - 200 г
  • моркови - 8 бр.
  • репички - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос 1: Майонезата и чесънът се разбъркват и поръсват с белия пипер.

Сос 2: Зехтинът и балсамовият оцет се смесват и овкусяват със солта и черния пипер.

Сос 3: Разбъркват се киселото мляко, лимоновият сок и зеления лук. Поръсва се със солта и пипера.

Черите доматчета се режат на половинки, лукът се реже по желание.

Резенето се реже на клинообразни парчета. Целината се почиства и реже на дълги парчета, а морковите се режат на дълги пръчици. Репичките се почистват и белят. Зеленчуците се подреждат в чиния за сервиране заедно със сосовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: