Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Салата от къдраво зеле

Салата от къдраво зеле

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Салата от къдраво зеле
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вкусна салата от зеле, подходяща за всички видове месо"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава, с възможно най - много тъмнозелени листа
  • чесън - 3 скилидки, ситно нарязани
  • лимонов сок - 1 бр, по - голям
  • зехтин - екстра върджин
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази салата от къдраво зеле измийте добре външните листа на зелето под течаща вода, отрежете дръжката по цялата дължина на листа и го нарежете на ивици.

Нарежете останалата част от главата на четвъртинки, отстранете корена и също ги нарежете.

Поставете нарязаното зеле в тенджера с вряща вода и сварете за 10 минути.

Прехвърлете в гевгир и оставете да се отцеди добре.

Прехвърлете къдравото зеле от цедката в подходящ съд, добавете сол, налейте екстра върджин или сусамово масло и лимонов сок или соев сос.

Поръсете с накълцания чесън и разбъркайте добре.

Сервирайте вкусната зелева салата като салата или като гарнитура към месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: