Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганици с къдраво зеле

Тиганици с къдраво зеле

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Тиганици с къдраво зеле
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • къдраво зеле - 250 - 300 г (Кейл)
  • картофи - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 3 - 4 ч.ч
  • вода - 1.5 ч.ч
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива и нарязва на ситно, картофът се обелва и също се нарязва на ситно.

В купа смесваме картофа и зелето, прибавяме и солта, брашното и водата, хубаво разбъркваме да се получи гъста (не много гъста) каша.

Ако е много течно или много гъсто прибавете съответно още брашно или вода.

Загряваме олио в тиган и в него слагаме малко олио, сипваме част от сместа, разстиламе и пържим, след като е готово обръщаме, ако е необходимо добавяме още олио.

Така приготвяме цялата смес. Ястието си подхожда много с таратор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Само с къдраво зеле ли става рецептата, питам защото трудно се намира у нас.
31.05.2016 22:47
2
Покажи всички подкоментари