Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Постен паниран октопод

Постен паниран октопод

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постен паниран октопод
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
2
"Подправете работния си ден с морски дарове и по-точно с паниран октопод."

Необходими Продукти

  • октопод - 1 бр. (400 г)
  • брашно - 60 г
  • галета - 60 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да поставим октопода да се вари - минимум 2 часа, оптимално 4 часа в зависимост от размера. Когато октоподът е сварен, оставете го настрана да се охлади.

Когато октоподът се охлади, нарежете го на по-малки парчета. Омесете брашното, галетата, нишестето и смления червен пипер в голяма купа.

Оваляйте парчетата октопод в сместа, която е в съда. Загрейте олиото и сложете октопода в олиото. Извадете пържения октопод върху салфетки.

Сервирайте постния паниран октопод в чиния и залейте с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: