Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180 °C.
Пресяваме брашното и го смесваме с всички сухи съставки.
В друг съд смесваме разбития белтък с млякото, водата и зехтина. Може да се наложи да добавите още мляко.
Обединяваме двете смеси, разбъркваме и влагаме измитите боровинки. Бъркаме, за да се разпределят плодовете добре из цялата смес.
След това тестото се изсипва в тавичка за кекс, която е намаслена и набрашнена. Сладкишът за диабетици се пече около 40 минути.
За всеки случай след 35-тата минута можете да започнете да проверявате с клечка за зъби готовността на кекса.
Ако забитата клечка излезе чиста от него, кекс с фруктоза за диабетици е готов.
За да се храните нисковъглехидратно, наблегнете на нашите рецепти за кето десерти и кето хляб.