Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Пресни пролетни рулца с фъстъчен сос

Пресни пролетни рулца с фъстъчен сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Пресни пролетни рулца с фъстъчен сос
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
28/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Пресни пролетни рулца за ценители!"

Необходими Продукти

  • за тофуто
  • тофу - 200 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • барбекю сос - 1 ч.л. по желание
  • мрд - 1 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • за пролетните рулца
  • зеле - няколко листа
  • кълнове - около 50 г
  • краставица - 1/2 бр.
  • червени пиперки - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр., или половин, ако е по - голямо
  • моркови - 1 бр.
  • оризови кори
  • за фъстъчения сос
  • фъстъчено масло - 1/2 ч.ч.
  • растително мляко - около 1/3 ч.ч.
  • соев сос - 3 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • сок от лайм - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се отцежда и се нарязва на лентички. Запържват се в сгорещено олио от двете страни.

Смесват се останалите продукти за тофуто и се излива сосът при готовото тофу в тигана. Оставя се няколко минути да се готви в соса, като парченцата трябва да се обърнат от двете страни.

Когато е готово, се изважда и се оставя настрана.

Зелето, морковът, пиперката, краставицата и авокадото се нарязват на лентички.

В плитък широк съд се налива малко топла вода. Взима се по 1 лист и се намокря във водата. Ако не се събира целият да се намокри наведнъж, се върти да се намокри и от двете страни.

След това се поставя с гладката страна надолу най-добре върху дървена повърхност, но и в широка плоска чиния става.

В средата се нареждат от зеленчуците, кълновете и тофуто. Прегъва се напред да покрие плънката, след това двете страни и като е затворено от трите страни, се навива напред.

Така се завиват всички пролетни рулца.

Смесват се продуктите за фъстъчения сос и се разбърква добре.

Пресните пролетни рулца се сервират със соса отделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: