Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби, зеленчуци и подправки

Ризото с гъби, зеленчуци и подправки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ризото с гъби, зеленчуци и подправки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако ще готвите ризото, съветът ни е да го приготвите точно по тази рецепта - невероятен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава, малка
  • моркови - 1 бр.
  • зелен боб - около 150 г от консерва
  • спанак - около 150 г само листата
  • бяло вино - ¼ ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • мащерка
  • куркума
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, морковът - на кубчета, а гъбите на филийки.

Спанакът се измива и накъсва на дребно.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и гъбите.

Прибавя се измитият ориз и се позапържва и той.

След това се налива виното и се оставя още малко.

Бульонът се разтваря в 3 ч.ч. вряща вода и се налива на тънка струя към апетитното ризото при постоянно разбъркване.

След като заври, се оставя на слаб огън. Когато оризът е полуготов, се прибавя зеленият боб и подправките.

Ризотото с гъби, зеленчуци и подправки оставя се на котлона на ниска степен до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
мноого вкусно ризото, облизахме си пръстите
28.03.2023 15:28
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Вкусен ориз, но не е ризото.
28.03.2023 00:31