Пиле с булгур и домати

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле с булгур и домати
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако трябваше да дадем награда в категорията най-апетитна пилешка манджа, то със сигурност бихме я дали на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.200 кг без кожа, на порции
  • булгур - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бахар - 4 зърна
  • домати - 500 г обелени и нарязани
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна, смелете ги в блендер.

В тенджера нагрейте олиото и запържете порциите месо от всички страни до златисто.

Прибавете смлените лук и чесън и ¾ ч.ч. гореща вода, варите на слаб огън под капак за около 20 минути.

Добавете доматите, захарта, бахара, черен пипер и сол на вкус, варите до омекване на месото.

Измийте булгура и го поставете равномерно на дъното на тава, с решетъчна лъжица извадете порциите месо от тенджерата и ги подредете в тавата върху булгура.

Залейте ястието с 3 ч.ч. от соса в тенджерата, ако не ви достигне, добавете гореща вода, опитайте на сол и поръсете с нарязания магданоз.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 25 минути, колкото булгурът да поеме соса на апетитната манджа.

По желание поръсете пилето с булгур и домати с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: