Начин на приготвяне
Почистете лука и чесъна, смелете ги в блендер.
В тенджера нагрейте олиото и запържете порциите месо от всички страни до златисто.
Прибавете смлените лук и чесън и ¾ ч.ч. гореща вода, варите на слаб огън под капак за около 20 минути.
Добавете доматите, захарта, бахара, черен пипер и сол на вкус, варите до омекване на месото.
Измийте булгура и го поставете равномерно на дъното на тава, с решетъчна лъжица извадете порциите месо от тенджерата и ги подредете в тавата върху булгура.
Залейте ястието с 3 ч.ч. от соса в тенджерата, ако не ви достигне, добавете гореща вода, опитайте на сол и поръсете с нарязания магданоз.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 25 минути, колкото булгурът да поеме соса на апетитната манджа.
По желание поръсете пилето с булгур и домати с настърган кашкавал.