Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°C.
Размразете бутертестото, развито върху набрашнена работна повърхност.
Нарежете лука на полумесеци.
Избършете гъбите и ги нарежете на листа. Нарежете измитата ябълка на кубчета.
Запържете лука в зехтин, загрят на умерен огън, за около 30 минути, за да се карамелизира.
Прехвърлете карамелизирания лук в купа.
Запържете гъбите в останалата мазнина до златисто кафяво и ги прехвърлете.
В същия тиган добавете малко масло и запържете ябълките с лъжица кафява захар за около 10 минути.
Сервирайте ги с лука и гъбите. Добавете настъргано сирене и мащерката, разбъркайте и сложете върху бутертестото, предварително покрито с разбито яйце.
Печете апетитните бутерки 25 минути в предварително загрята фурна.
Сервирайте специални бутерки с карамелизиран лук, гъби и ябълки поръсени с наситнен лук или зелени пролетни пера.