Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутерки с карамелизиран лук, гъби и ябълки

Бутерки с карамелизиран лук, гъби и ябълки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14327598264
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бутерки с карамелизиран лук, гъби и ябълки2 / 2
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Бутертесто с карамелизиран лук, гъби и ябълки - рецепта, която ще ви спечели с първата хапка и е идеална за капризни гости"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 120 г
  • ябълки - 1 бр., по - голяма
  • ементалер - 100 г сирене
  • мащерка - 1/2 ч.ч. сушена
  • кафява захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - според нуждите
  • млад лук - според нуждите
  • зехтин - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°C.

Размразете бутертестото, развито върху набрашнена работна повърхност.

Нарежете лука на полумесеци.

Избършете гъбите и ги нарежете на листа. Нарежете измитата ябълка на кубчета.

Запържете лука в зехтин, загрят на умерен огън, за около 30 минути, за да се карамелизира.

Прехвърлете карамелизирания лук в купа.

Запържете гъбите в останалата мазнина до златисто кафяво и ги прехвърлете.

В същия тиган добавете малко масло и запържете ябълките с лъжица кафява захар за около 10 минути.

Сервирайте ги с лука и гъбите. Добавете настъргано сирене и мащерката, разбъркайте и сложете върху бутертестото, предварително покрито с разбито яйце.

Печете апетитните бутерки 25 минути в предварително загрята фурна.

Сервирайте специални бутерки с карамелизиран лук, гъби и ябълки поръсени с наситнен лук или зелени пролетни пера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: