Начин на приготвяне
Брашното се пресява в купа, добавя се солта и вода. Замесва се гладко и еластично тесто.
Тестото се разточва на правоъгълник и се поставя маслото по средата, сгъва се като плик, леко се натиска с точилката.
Прибира се във фризер за пет минути. Изважда се и се обръща на 90 градуса, разточва се и пак се сгъва, прибира се пак за пет минути във фризер. Така се прави още 5-6 пъти.
Преди използване се охлажда за 30 минути.
След това се разточва на правоъгълник, после на триъгълници и се навиват кроасаните.
Може да се сложи пълнеж по избор, сладък или солен.
Съхранява се в хладилник до 3 дни в стреч фолио или замразено за 1 месец.
Размразява се в хладилник за 1 нощ, след това се използва.
Домашните многолистни кроасани са готови.