Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с карамелизиран лук, гъби и спанак

Булгур с карамелизиран лук, гъби и спанак

Булгур с карамелизиран лук, гъби и спанак
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусно вегетарианско ястие, богато на витамини и полезни вещества"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 300 г
  • спанак - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч. растително
  • масло - 50 г
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура в гореща подсолена вода и го оставете да набъбне. След като стане готов, го отцедете с помощта на цедка и го овкусете с лимонов сок.

Задушете лука /обелен и нарязан на парчета/ в мазнината до златисто. Отстранете лука с помощта на решетъчна лъжица.

Сложете гъбите и сгответе по същия начин. Отстранете и тях.

Задушете измития спанак, докато омекне. Овкусете със сол.

Подредете блюдото, като в средата сложите булгура, отгоре - лука и гъбите, а около булгура наредете задушения спанак.

Гарнирайте с парченца лимон.

Булгурът с карамелизиран лук, гъби и спанак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Никога не съм готвила булгур,но определено това предложение ми харесва и ще го пробвам някой път.
14.01.2016 17:00
1