Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Омари с три соса

Омари с три соса

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Омари с три соса3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ако можете да приготвите така вкусни омари, значи и с избора на подходящо вино ще се справите съвсем добре"

Необходими Продукти

  • омар - 3 бр.
  • сос 1
  • майонеза - 150 мл
  • лайм - 2 бр.
  • сос 2
  • масло - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сос 3
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете омарите в гореща вода. Варете ги около 10 минути, в зависимост от големината на омара.

Направете единия сос, като смесите майонезата и сок от лайма.

Другият сос се прави чрез разтопяване на маслото, смесено с накълцания чесън.

Третият сос се смесва със ситно нарязания чесън, ситно нарязания магданоз, зехтина и лимоновия сок.

Потопете месото от омари в сосовете.

Мммм... вкусно и впечатляващо блюдо са тези омари с три соса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: