Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Запеканка от спагети с два соса

Запеканка от спагети с два соса

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Запеканка от спагети с два соса1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка
  • домати - 6 бр., обелени
  • зехтин - 3 с.л.
  • кайма - 250 г
  • шунка - 100 г
  • гъби - 250 г, пресни
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • сол - на вкус
  • За Бешамела
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 60 г, краве
  • пармезан - за поръсване
  • масло - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За червения сос: Лукът се запържва в зехтина. Прибавя се каймата, нарязана на ситно шунка, гъбите, нарязани на ивички, чесънът. Когато зеленчуците омекнат, се прибавят настърганите домати. Когато сосът се сгъсти, се прибавят розмаринът, босилекът и черният пипер. Овкусява се със солта.

За бешамеловия сос: Брашното се запържва в маслото. Долива се млякото, посолява се и се оставя да се сгъсти. Спагетите се варят според указанията на опаковката.

В намаслена тавичка ястието се реди на пластове: пласт спагети, пласт червен сос, пласт сос Бешамел. Посипва се с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна, до получаването на кафеникав цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: