Начин на приготвяне
За червения сос: Лукът се запържва в зехтина. Прибавя се каймата, нарязана на ситно шунка, гъбите, нарязани на ивички, чесънът. Когато зеленчуците омекнат, се прибавят настърганите домати. Когато сосът се сгъсти, се прибавят розмаринът, босилекът и черният пипер. Овкусява се със солта.
За бешамеловия сос: Брашното се запържва в маслото. Долива се млякото, посолява се и се оставя да се сгъсти. Спагетите се варят според указанията на опаковката.
В намаслена тавичка ястието се реди на пластове: пласт спагети, пласт червен сос, пласт сос Бешамел. Посипва се с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна, до получаването на кафеникав цвят.