Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с нахут и спанак

Песто с нахут и спанак

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Песто с нахут и спанак
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Той идеално се съчетава с интегрален тост. Опитайте, след това ни кажете какви са ви впечатленията"

Необходими Продукти

  • бейби спанак - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • нахут - 50 г
  • сирене - 50 г или кашкавал
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата за домашното песто със сваряване на нахута. Когато нахутът се свари и отцеди, сложете го в блендер или чопър. Можете да си купите и нахут от консерва.

Използвах кашкавал, а вие можете да ползвате всяко сирене за настъргване. Настържете сиренето, след което го добавете в блендера или чопъра.

Поставете спанака, солта и лимоновия сок в чопър или блендер. Блендирайте за минута, след това добавете зехтина и продължете да блендирате спаначеното песто.

Поставете пестото с нахут и спанак в бурканчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: