Начин на приготвяне
За кората: В един съд сложете 3 белтъка, а в друг 3 жълтъка и 3 цели яйца. В съда с белтъци добавете захар, ванилова захар и разбийте с миксер.
В съда с жълтъците и яйцата добавете вода, олио и разбийте с миксер. Смесете пресятото брашно и пресятото какао, бакпулвера, добавете сол и разбъркайте с шпатула. След това разбийте с миксер, добавете сместа с разбитите белтъци и разбъркайте леко с шпатула, така че всички съставки да се съберат.
Включете фурната на 250 °C, за да се загрее. Застелете тава за с хартия за печене, изсипете приготвената смес и разпределете равномерно.
Печете на 190 °C за 15 минути. Извадете готовата кора от фурната, увийте я в хартия за печене и я оставете да се охлади.
За пълнежа: Изсипете сладката сметана в по-дълбок съд и разбийте добре с миксер.
Поставете заквасена сметана в отделен съд, добавете пудрата захар и разбъркайте с миксер.
Добавете сместа със заквасена сметана и пудрата захар към разбитата сладка сметана и разбъркайте леко с шпатула, за да се съчетаят всички съставки.
Развийте охладената кора и я намажете с плънката. Подредете бананите от едната страна и леко ги завийте на руло. Отрежете краищата.
Намажете пандишпанено руло с плънката, поръсете с червените пръчици и оставете рулото да се стегне.
Нарежете какаовото руло на парчета с желания размер, сервирайте и му се насладете!
Това бананово руло с какаов блат е идеално и за повод.