Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Червено цвекло с чесън и босилек

Червено цвекло с чесън и босилек

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Червено цвекло с чесън и босилек3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна салата от цвекло - украса на всяка маса ="

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 10 бр., малки глави
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 5 бр. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте цвеклата и ги сложете в подходяща тенджера.

Налейте два литра вода и добавете захар и разбъркайте добре.

Сложете тенджерата на котлона и поставете на умерен огън, за да заври водата.

Варете 30 минути или повече, ако е необходимо.

Когато цвеклото се пробива лесно, е готово.

Извадете ги от водата да се охладят и след това ги обелете.

Овкусете цвеклото с оцет, чесън и босилек.

Салата ви е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: